Tgrt Haber

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa açıklaması: Daha kötü olur!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2023 22:40 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 23:55
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa açıklaması: Daha kötü olur!

Azerbaycan'ın Karabağ'daki antiterör operasyonu sonrası istifası istenen Ermenistan Başbakanı Paşinyan tepkilere cevap verdi. Paşinyan, istifa etmek için hazır olduğunu fakat istifanın sorunları çözmek yerine krizi daha da körükleyeceğini belirtti. 

19 Eylül'de Azerbaycan'ın Karabağ​ bölgesinde Ermeni silahlı gruplarını etkili bir şekilde etkisiz hale getirdiği antiterör operasyonunun ardından, Ermenistan​'da olaylar hala sakinleşmiş değil. 

Operasyonun başlamasıyla birlikte halk, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan​'a karşı protestolar düzenleyerek istifasını talep etmişti. Paşinyan, istifa​ talebinde bulunanlara cevap verirken, tepkiler ise aralıksız devam etti. 

"İSTİFA EDERİM AMA SONUÇ İYİ OLMAZ" 

Paşinyan, ülkenin karşı karşıya olduğu zorlukların aşılmasına yardımcı olacaksa istifa etmeye hazır olduğunu fakat istifa etmenin daha büyük sıkıntılara yol açacağını öne sürdü. 

Paşinyan, parlamentodaki oturumda bir muhalefet milletvekilinin sorusunu cevaplarken, "Ermenistan zorluklarla karşılaştı ve karşılaşıyor. Eğer istifam ve ayrılışımla tüm zorlukların üstesinden gelineceğini bilsem, bunu bir saniye düşünmeden yaparım çünkü ben sizin gibi koltuğa yapışıp kalmam" diye konuştu. 

Paşinyan, yaptığı analizlerin istifa etmesi halinde tam tersinin olacağını gösterdiğini vurgulayarak istifa etmemesinin nedenini bu şekilde izah etti. Ermenistan Başbakanı ayrıca iktidara geldikten sonra iki kez istifa ettiğini ve iki kez yeniden seçildiğini de söz konusu oturumda hatırlattı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...