Tgrt Haber

Esad çareyi Rusya'da aradı: Türkiye ile normalleşme şartını yineleyip 'rahatsızız' dedi

26 Temmuz 2023 12:34 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 12:48
Esad çareyi Rusya'da aradı: Türkiye ile normalleşme şartını yineleyip 'rahatsızız' dedi

Türk askerinin Suriye'den çekilmesini isteyen Esad yönetimi, rahatsızlığını Rusya'ya iletti. Normalleşme şartını yineleyen Suriye lideri Beşar Esad çareyi Rusya'da aradı. 

Türkiye​ ve Suriye​ arasında normalleşme çabaları devam ederken 11 yıllık aranın ardından ilk kez mayıs ayında Moskova'da dış işleri bakanları nezdinde görüşmeler gerçekleşti. Suriye normalleşme şartını bir kez daha yineleyip rahatsızlığını Rusya'ya iletti. 

Son olarak Ankara-Şam hattında arabuluculuk yapan Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Esad ile bir araya geldi ve Türkiye'yle ilişkileri masaya yatırdı. Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşünün de ele alındığı görüşmede Esad, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki "inatçı tavrından" rahatsız olduklarını Rusya tarafına bildirdi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı habere göre Esad, Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Esad çareyi Rusya'da aradı: Türkiye ile normalleşme şartını yineleyip 'rahatsızız' dedi

TÜRKİYE GERİ ADIM ATMIYOR

Öte yandan iki ülke her ne kadar ilişkileri normalleştirmek istese de sunulan şartlar Ankara-Şam için iki zıt kutup gibi. Suriye, Türk askerinin ülkeden tamamen çekilmesini ön talep olarak masaya koyarken, Türkiye de bunun terörle mücadeleye ağır darbe vuracağına inandığı için pozisyonundan geri adım atmıyor.

''ASKER ÇEKME DÜŞÜNCEMİZ YOK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Suriye konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın "Türkiye, Suriye'den asker çeksin" şeklindeki mesajına cevap veren Erdoğan, "Öyle bir düşüncemiz yok, çünkü terör tehdidi devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Kaynak: SANA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...