Tgrt Haber

Esad havadan ve karadan vuruyor, 34 ölü

10 Ağustos 2015 00:53
Esad havadan ve karadan vuruyor, 34 ölü

Suriye'de Esed'e bağlı birliklerin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarının denetiminde olan yerlere havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 10'u çocuk, 4'ü kadın olmak üzere toplamda 34 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan yazılı açıklamada, rejime bağlı birliklerin savaş uçakları, roket, füze ve havan toplarıyla muhaliflerin kontrolünde olan yerlere saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.
Esed güçlerinin saldırılarında İdlib'te 14, başkent Şam'ın banliyölerinde 8, Dera'da 4, Halep'te 3, Hama ve Humus'ta 2'şer ile Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 34 kişinin yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, hayatını kaybedenler arasında 10 çocuk ile 4 kadın olduğu kaydedildi.
Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam kırsalı, Dera, Halep, Hama ve Humus'ta gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...