Tgrt Haber

'Esad kaldıkça barış gelmeyecek'

21 Kasım 2015 00:22
'Esad kaldıkça barış gelmeyecek'

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, 'Basitçe söylemek gerekirse, Esed kaldıkça barış gelmeyecek' dedi.

İstanbul'da düzenlenen Atlantik Konseyi Ekonomi ve Enerji Zirvesi'nde konuşan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, dünyadaki tüm mülteciler bir araya getirilirse, dünyadaki en büyük 25. ülkeyi oluşturacaklarını belirterek, mültecilerin mağduru oldukları şiddeti yakın zamanda Paris ve Beyrut'ta, öncesinde ise Ankara'da gördüklerini kaydetti.
 
"Esed kaldıkça barış gelmeyecek"
 
DAİŞ'in petrol ve doğalgazdan 1 milyon dolar gelir elde ettiği bilgisini veren Blinken, bu gelirin kendi kontrol ettiği alandan geldiğini ve koalisyonun bu ticareti durdurmayı hedeflediğini kaydetti.
 
Koalisyonun şimdiye kadar 2 bin mobil petrol rafinerisini imha ettiğini ve tahsilat noktalarını kontrol altına almaya çalıştığını anlatan Blinken, ayrıca Irak güçleriyle ortak operasyonlar sonucunda Baiji rafinerisi ve bazı petrol sahalarını geri alındığını bildirdi.
 
Suriye'de Beşar Esed'in kendi halkına savaş açtığını vurgulayan Blinken, bu yüzden her 20 Suriyeliden birinin öldüğünü veya yaralandığını, 5'te birinin ise ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.
 
Blinken, bu durumun DAİŞ gibi örgütler için bir cennet yarattığına dikkati çekerek, "Basitçe söylemek gerekirse, Esed kaldıkça barış gelmeyecek" dedi. 
 
DAİŞ'e karşı dijital savaş
 
DAİŞ taraftarlarının her gün sosyal medyada 90 bin tweet paylaştığını ve gençleri kendileri için savaşmaya davet ettiğini aktaran Blinken,  şöyle konuştu:
 
"Sosyal medyada ve basında buna karşı bu teröristlerin din kardeşlerine ve diğer herkese nasıl davrandığını göstererek bir savaş veriyoruz. 14 ay önce DAİŞ, yüzde 80-90 oranında taraftarla sosyal medyayı domine ediyordu. Bu tamamen değişti. Şimdi sosyal platformlar DAİŞ karşıtı mesajlarla domine edilmiş durumda."
 
Blinken, Abu Dabi'de bir dijital iletişim merkezi kurduklarını belirterek, DAİŞ'in propagandasını bölgeden çoğunluğu temsil eden ılımlı ve özgür seslerin duyulmasını sağladıklarını anlattı.
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...