Tgrt Haber

Esad rejimi izin verdi, BM kararı duyurdu: Geçişler 13 Kasım’a kadar uzatıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 20:50 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 21:37
Esad rejimi izin verdi, BM kararı duyurdu: Geçişler 13 Kasım’a kadar uzatıldı

Birleşmiş Milletler'in (BM) Türkiye üzerinden Suriye’ye yaptığı insani yardımların sınır geçişleri uzatıldı. Suriye rejiminin sınır kapılarından geçişlerine verdiği izni 13 Kasım’a kadar uzattığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Eri Kaneko, Suriye rejiminin, Türkiye üzerinden Suriye’ye yapılan BM yardımlarının Bab al-Salam (Öncüpınar) ve Al Ra’ee (Çobanbey) sınır kapılarından geçişlerine verdiği izni 13 Kasım’a kadar uzattığını açıkladı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Eri Kaneko yaptığı açıklamada, "Suriye hükümetinin Bab al-Salam ve Al Ra’ee sınır kapılarını kullanma iznini 13 Kasım’a kadar uzatmasını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

'ASRIN FELAKETİ' SONRASI 13 AĞUSTOS'A UZATILMIŞTI

Geçtiğimiz şubat ayında meydana gelen deprem felaketinin ardından Suriye, BM yardımlarının bölgeye ulaştırılması için 13 Ağustos’a kadar Türkiye üzerinden söz konusu iki sınır kapısının kullanılmasına izin vermişti.

BM Güvenlik Konseyi’nin izniyle 2014’ten bu yana BM, Suriye’nin kuzeyindeki milyonlarca kişiye insani yardım ulaştırmak için Türkiye üzerinden Bab el-Hava Sınır Kapısı’nı kullanıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...