Tgrt Haber

Esad’dan ‘katliam devam edecek’ mesajı

16 Aralık 2016 06:09
Esad’dan ‘katliam devam edecek’ mesajı

Rusya ve İranlı milisler ve Hizbullah’ın desteğini alarak Halep’te katliam yapan Suriye lideri Beşar Esad “Uzun süreli ateşkes söz konusu olamaz” dedi

Suriye’de rejiminin eli kanlı lideri Esad, Russia Today’a verdiği ropörtajda, şu an için varılan ateşkesin kalıcı olmayacağını söyledi. Esad, Halep’te bundan sonra da rejim karşıtlarının üzerine sert bir biçimde gidileceğini söyleyerek “Uzun süreli bir ateşkes söz konusu olamaz” dedi. Esad, sadece teslim olan ya da çatışma alanını terk edenlere daha ılımlı davranılabileceğini de belirtti. Muhaliflerden yine “terörist” diye bahseden Esad, çatışmaların “ülkenin tamamı teröristlerden temizlenene kadar devam edeceğini” söyledi. Suriye’nin, müttefikleri Rusya ve İran’la yeni planlarını açıklayacağını söyleyen Esad, önceliklerinin Halep’in güvenli hâle getirilmesi olduğunu ifade etti. Esad savaş sonrası Suriyesi’nde Rusya ve İran’ın yanı sıra Çin’i de en önemli partner olarak gördüğünü vurguladı. Esad, ABD’nin müstakbel Başkanı Donald Trump’a da mesaj göndererek, Trump’ın, Şam yönetiminin müttefiki olabileceğini belirtti. Esad “Trump seçim sürecinde verdiği sözleri tutabilirse ve gerçekten de terörizmle mücadele edebilirse, bizim müttefikimiz olabilir” şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...