Tgrt Haber

Eski CIA ajanından Barkey'den garip sözler: Türkiye muhtaç hale gelir, kolları sıvayalım

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Asia Times
20 Nisan 2023 11:24 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 12:11
Eski CIA ajanından Barkey'den garip sözler: Türkiye muhtaç hale gelir, kolları sıvayalım

Eski CIA danışmanı Henri Barkey, skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi. Seçimleri Erdoğan'ın kazanacağını düşündüğünü belirten Barkey, ABD yönetiminin de hemen hereket geçerek Türkiye'yi ekonomik açıdan zayılatıp, bundan faydalyanması tavsiyesindi bulundu.

Eski CIA danışmanı Henri Barkey, Türkiye​ hakkında zaman zaman yaptığı skandal açıklamaların bir yenisini daha köşesine taşıdı. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ ile birlikte hareket ettiği iddiaları da bulunaen Barkey, Asia Times gazetesinde yer alan makalesinde Türkiye'nin seçim sürecine ilişkin değerlendirme ve tavsiyelerde bulundu.

"MUHTAÇ BİR MÜTTEFİK" TANIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan taraf olacağını düşündüünü belirten Henri Barkey, ABD​ yönetimine seslenerek, "Şayet Erdoğan kazanırsa, seçimlerin ertesi günü için tutarlı bir politika geliştirilmelidir. Kendi ülkesinde ekonomik bir krizle karşı karşıya kalan Erdoğan, hızla muhtaç bir müttefik haline gelir. Bu nedenle ABD, şimdiden kolları sıvamalı" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'YE "İŞGALCİ" DEDİ

CIA'in danışmanlığını da bir dönem yürüten Barkey, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG'nin elebaşı Mazlum Abdi ve beraberindeki ABD konvoyuna düzenlenen saldırıyı da Türkiye'nin yaptığını iddia etti. SDG'yi sivil bir örgütlenme gibi lanse eden Barkey, Türk ordusunun meşru terör operasyonlarını ise "işgal" diye nitelendirdi.

Kaynak: Asia Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...