Tgrt Haber

Eski emniyetçiden Megan Markle itirafı: Aşırı sağcılar tarafından tehdit edildi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
30 Kasım 2022 17:01 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 17:08
Eski emniyetçiden Megan Markle itirafı: Aşırı sağcılar tarafından tehdit edildi

Tartışmalı kraliyet gelini Meghan Markle'ın, ABD'ye yerleşmeden önce aşırı sağcılardan 'çok ciddi' tehditler aldığı açıklandı. 

Eski Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Basu, Prens Harry’nin eşi Sussex Düşesi Meghan Markle’ın kraliyet görevlerini bırakıp ABD’ye yerleşmeden önce “iğrenç ve son derece ciddi” tehditler aldığını söyledi. 2020’de ailesiyle birlikte California’ya yerleşen Prens Harry​ geçen yıl, Londra ziyaretleri sırasında kendisini güvende hissetmediklerini söylemişti.

AŞIRI SAĞCILAR TEHDİT ETTİ 

Meghan Markle​ ve Prens Harry, ilişkilerini 2016’da kamuoyuna duyurmuştu. Çift daha önce defalarca, İngiltere’den ayrılmadan önce tacize maruz kaldıklarını söylemişti.  Neil Basu, emekliliğe ayrılmadan önce İngiliz Channel 4 televizyonuna verdiği mülakatta Markle’ın aşırı sağdan tehditler aldığını belirterek “İnternette yazılanları görseniz siz de kendinizi sürekli tehdit altında hissederdiniz” dedi. Basu, "terörle mücadele biriminin" başkanı olduğu dönemde Markle’a yönelik tehditleri soruşturacak ekipler kurulduğunu ve bazı kişiler hakkında kovuşturma yürütüldüğünü söyledi.

IRKÇILIĞA MARUZ KALIP İNTİHARI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ 

Meghan Markle, geçen yıl Amerikan CBS Televizyonu’nda verdiği röportajında kraliyet ailesinin çalışan bir üyesiyken ırkçılığa maruz kaldığını ve bu yüzden intiharı düşünmeye başladığını söylemişti. Markle "Hamileliğim sırasında oğlum doğduğunda teninin ne kadar koyu olacağına ilişkin kaygılar vardı ve bunun hakkında konuşuyorlardı” demişti.

Kaynak: BBC Türkçe

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...