Tgrt Haber

Eski Humus bölgesinde tahliyeler sürüyor

10 May 2014 08:39
Eski Humus bölgesinde tahliyeler sürüyor

Suriye'de yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında bulunan Humus'ta, esir takası karşılığı muhaliflerin çekildiği eski kent bölgesindeki tahliye işlemleri devam ediyor.

Suriye'de yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında bulunan Humus'ta, esir takası karşılığı muhaliflerin çekildiği eski kent bölgesindeki tahliye işlemleri devam ediyor. Muhalif silahlı grupların çekildiği Humus'un bazı bölgelerinden ise hala dumanlar yükseliyor. Kentteki çatışmalar nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin yanı sıra cami ve kilisenin de tahrip olması dikkat çekiyor. Humuslular'ın, tahliye sırasında geride bıraktıkları kentlerini cep telefonlarıyla fotoğrafladığı görülüyor. Eski Humus bölgesinden takas karşılığında çıkan yaklaşık 2 bin silahlı muhalif, başta Halep olmak üzere muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu yerlere geçti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...