Tgrt Haber

Hindistan’dan şoke eden görüntüler: Eski siyasetçi ve kardeşi canlı yayında öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Nisan 2023 11:48 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 19:26

Hindistan’da eski siyasetçi Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, polis koruması altında olmalarına rağmen canlı yayında kafalarından vurularak öldürüldü. Yaşanan dehşet anları kameralara saniye saniye yansıdı.

Hindistan’da çeşitli suçlardan ömür boyu hapis cezası alan eski siyasetçi Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, polis koruması altında elleri kelepçeli şekilde hastaneye götürüldükleri sırada suikaste uğradı. Canlı yayında işlenen cinayet kamerlara saniye saniye yansıdı. Saldırganlar, Atiq Ahmed ve kardeşini yakın mesafeden başlarından vurduktan sonra kurşun yağdırmaya devam etti.

SALDIRGANLAR GAZETECİ KILIĞINA GİRDİ

Saldırının ardından gazeteci kılığına giren 3 saldırgan polise teslim oldu. Saldırganlar ilk ifadelerinde saldırıyı ünlü olmak için işlediklerini dile getirdi. Polis, saldırıda 1 polisin ve 1 gazetecinin de yaralandığını açıkladı.

Cinayetin ardından Uttar Pradeş​ eyaletinde toplu miting ve protestolar yasaklanırken, cinayet ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ADAM KAÇIRMA, CİNAYET DAHİL 100'E YAKIN SUÇ

Gangsterden siyasetçiye dönüşen Atiq Ahmed’in, suç dünyasında ismi 1979 yılında duyulmaya başlamış ve Uttar Pradeş’te yürürlüğe giren Gangster Yasası uyarınca tutuklanan ilk kişi olmuştu. Atiq Ahmed, 1989’dan itibaren ise Allahabad’da art arda beş dönem meclis üyesi olarak seçilmişti. Hakkında adam kaçırma ve cinayet dahil 100'e yakın dava açılan Atiq Ahmed, 2008’den bu yana hapiste bulunuyordu. Atiq Ahmed, 2006’da Umesh Pal’ın kaçırılması ile ilgili görülen davada mahkeme tarafından 28 Mart’ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...