Tgrt Haber

Eski yardımcısı Trump'ı eleştirdi: Biden'ı engellemeye çalışması hataydı

05 Şubat 2022 16:39
Trump'ın Biden'ın başkan olmasını engelleme çabasını hata olarak nitelendirdi

Eski ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence, Donald Trump'ın 2020'deki başkanlık seçimlerine gösterdiği davranışları ve aldığı kararları eleştirdi. Pence, "Başkanlık koltuğu yalnızca Amerikan halkına aittir" dedi.

Trump'ın Biden'ın başkan olmasını engelleme çabasını hata olarak nitelendirdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence, 2020 yılında seçim sonuçlarını değiştirebileceğini düşünerek yaptığı hareketlerin ve aldığı kararların hatalı olduğunu belirtti.

Florida'da düzenlene bir etkinliğe katılan Pence, 2020'de yaptığı açıklamarı değerlendirdi.

"BAŞKANLIK KOLTUĞU AMERİKAN HALKINA AİTTİR"

Donald Trump'ın yanıldığını söyleyen Pence, "Sonuçları tersine çevirmeye hakkım yoktu. Başkanlık koltuğu yalnızca Amerikan halkına aittir" dedi.

Pence, halihazırdaki Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de böyle bir hakkı olmadığını vurguladı. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonucunu tanımamış ve halefi Biden'ın kazandığını kabul etmemişti.

NE OLMUŞTU?

Trump, Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonucunu tanımamış ve halefi Biden'ın kazandığını kabul etmemişti. 6 Ocak 2021'de Trump yanlılarının Kongre'ye düzenlediği baskında 5 kişi hayatını kaybetmiş, bu olay ülkede iç savaş endişelerine sebep olmuştu.

Cumhuriyetçi Parti de, Kongre baskınını soruşturan komitenin iki Cumhuriyetçi üyesi Liz Cheney ve Adam Kinzinger'i eleştirdi. Partiden yapılan açıklamada bu iki isim, “meşru bir siyasi harekete katılan sıradan vatandaşların yargılanmasına yardım etmekle” eleştirildi.

Parti içindeki Trump karşıtı isimlerse açıklamaya tepki gösterdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...