Tgrt Haber

Esrarengiz hastalık onlarca öğrenciyi felç etti! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Ekim 2023 00:10 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 00:18
Esrarengiz hastalık onlarca öğrenciyi felç etti! 

Kenya'da henüz tanı konulamayan esrarengiz bir hastalık nedeniyle 95 kız öğrenci hastaneye nakledildi. Yetkililer, öğrencilerin bağlı olduğu okulun geçici olarak kapatıldığını açıklarken, yapılan incelemelerin ardından okulun ancak açılabileceğini belirtti. Öğrencilerde felç belirtileri görülürken nedeni ise araştırılıyor. 

Nairobi​'nin kuzeybatısındaki Aziz Theresa'nın Eregi Kız Lisesi'nde, nedeni henüz belirlenemeyen bir durum nedeniyle 95 öğrenci rahatsızlandı. 

ÖĞRENCİLER FELÇ​ OLDU! 

Doktorlar, hastaneye kaldırılan öğrencilere henüz kesin bir teşhis koyamadılar. Ancak, bölge eğitim yetkilisi Bonface Okoth, 95 öğrencinin felç olduğunu ve çoğunun yürüme yetilerini kaybettiğini belirtti. Bu nedenle okul süresiz olarak kapatıldı. Okoth, öğrencilerin tıbbi müdahale için hastaneye sevk edildiğini açıkladı. 

OKUL KAPATILDI 

Olaydan sonra okul yöneticileri ile Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından okul ikinci bir karara kadar kapatıldı.

Okuldaki öğretim üyeleri, hastalığa deyden kaynaklandığının araştırılmasından ve gerekli önlemlerin alınmasından sonra öğrencilerin okula devam edebileceğini açıkladı. 

HASTALIĞIN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR 

Hastalığın belirlenmesi için hastanede yatan öğrencilerden kan örnekleri alındığını belirten hastane yetkilileri, kan örneklerinin Kenya Tıbbi Araştırma Enstitüsü (KEMRI) laboratuvarlarına gönderildiğini bildirdi. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gül 5 Ekim 2023 11:30

Aşi olmuş olabilirler Salgınsa neden sadece okulda

murat 5 Ekim 2023 09:25

dünya sağlık örgütü 1 ay önce okulda aşı yapmış sebebi bu

Sonraki Haber Yükleniyor...