Tgrt Haber

Etna Yanardağı patladı, THY seferlerini durdurdu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Ağustos 2023 15:55 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 16:02
Etna Yanardağı patladı, THY seferlerini durdurdu

İtalya'nın güneyindeki Etna Yanardağı'nda büyük bir patlama medyada geldi. Yanardağın yoğun lav ve kül püskürtmesinden dolayı bölgedeki tüm uçuşlar iptal edildi. THY'nin de İstanbul-Katanya seferleri geçici olarak durduruldu.

İtalya'nın Sicilya​ Adası'ndaki Etna Yanardağı'nda dün gece büyük bir patlama​ meydana geldi. Uzmanlar patlamanın, bir "ön uyarı" anlamına geldiğini, yanardağ ile ilgili uyarı seviyesinin bir kademe yükseltildiğini duyurdu. 

Yanardağın yoğun lav​ ve kül püskürtmesinden dolayı bölgedeki uçuşlar geçici süreyle durduruldu.

THY DE SEFERLERİ DURDURDU

Etna Yanadağı'nda meydana gelen patlamanın ardından Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Katanya seferleri de geçici olarak durduruldu.

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İtalya’nın güneyinde bulunan Etna Yanardağı’nda meydana gelen patlamanın ardından bugün icra edilmesi planlanan TK1395 ve TK1396 sefer numaralı İstanbul-Katanya-İstanbul seferleri geçici süreyle durduruldu. İlgili uçuşlarda bulunan yolcularımızın mağdur olmaması için bugün TK6880 ve TK6881 sefer sayılı ilave Palermo uçuşları planlanmıştır"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...