Tgrt Haber

Filipinler'de eyalet valisi evinin bahçesinde kurşuna dizildi: 6 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Mart 2023 17:10 - Güncelleme : 04 Mart 2023 17:18

Filipinler'in Negros Oriental eyaletinin valisi Roel Degamo evinin bahçesinde suikasta uğradı. Kurşunların hedefi olan vali ve beraberindeki 5 kişi hayatını kaybetti. Dehşete düşüren o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Filipinler’de merkez eyaleti Negros Oriental’in kısa süre önce tamamlanan valilik seçimlerinin ardından bir katliam​ gerçekleştirildi. Seçimde ikinci oy sayımının ardından vali seçilen 56 yaşındaki Roel Degama ve beraberindeki 5 kişi bir evin bahçesinde kurşuna dizildi. 

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Vali Degamo'nun evinin bahçesine giren üniformalı ve silahlı şahısların bahçedekilere ateş açtığı ve sonrasında olay yerinden kaçtığı görüldü.

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Eyalet polis sözcüsü Kym Lopez olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili kimliği belirsiz 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ifade etti. Lopez, faillerin olay yerinden kaçarken kullandığı 2 aracın olay yerine yakın bir bölgede bulunduğunu, ancak faillerin hala arandığını belirtti.

DEVLET BAŞKANI SALDIRGANLARA SESLENDİ: TESLİM OLMAK EN İYİ SEÇENEĞİNİZ OLACAK

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos da olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı "suikast" olarak nitelendirdi. Marcos, zanlıların en kısa sürede adalete teslim edileceğini vurgulayarak, "Bu alçakça ve iğrenç suçun faillerini adalete teslim edene kadar hükümetim rahat etmeyecek" ifadelerini kullandı. Marcos saldırının faillerine çağrıda bulunarak, "Şimdi teslim olmak en iyi seçeneğiniz olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...