Tgrt Haber

Eylemciler yasak dinlemedi! Dünyada Filistin'e destek büyüyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
28 Ocak 2024 23:12 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 23:29

Dünya genelinde Filistin’e destek gösterileri dalga dalga büyüyor. Avrupa, Filistin için meydanlara indi. "Bu bir savaş değil, soykırım" sloganları yükseldi.

Avrupa'da birçok ülkede binlerce kişi Filistin​ halkına destek olmak için meydanları hınca hınç doldurdu. Göstericiler "bu bir savaş değil, soykırım", "katil Netanyahu​", "Özgür Filistin" sloganları attı. gösterilerde İsrail ile birlikte ABD ve Avrupa Birliği​'ne de tepki vardı.

YASAĞA RAĞMEN AYAKLANDILAR

İtalya'da Yahudi Toplumu'nun baskısıyla ertelenen Filistin'e destek gösterileri, valiliklerin yasak kararına rağmen Roma ve Milano'da binlerce kişinin meydanlara inmesiyle yapıldı. Ülkede, hafta ortasında Yahudi Toplumu temsilcilerinin, Uluslararası Holokost'u Anma Günü olan bugün Filistin'e destek yürüyüşlerine engel olunmasını istemesi ve İçişleri Bakanlığının da kamu güvenliğini gerekçe göstererek bu yürüyüşleri yasaklamasına rağmen öğrenciler, sol görüşlü gruplar, İtalya'da yaşayan Filistinliler ve Müslümanlardan oluşan binlerce kişi meydanlara indi.

Eylemciler yasak dinlemedi! Dünyada Filistin'e destek büyüyor

“ÖZGÜR FİLİSTİN” SLOGANLARI YÜKSELDİ

İngiltere'nin başkenti Londra’da da benzer görüntüler vardı. Eylemciler Barclays bankası şubeleri önünde toplandı. Bankanın İsrail'e silah satışı yapan firmalarla olan yatırım ve finansman ilişkisini protesto etti. Barclays ise tepkilere karşılık vermedi. Bankanın İsrail'in Londra Büyükelçiliği yakınlarındaki Kensington High Street şubesi önünde toplanan eylemciler, "Özgür Filistin" sloganları attı.

Eylemciler yasak dinlemedi! Dünyada Filistin'e destek büyüyor

“ATEŞKES ŞİMDİ”

Almanya’nın başkenti Berlin’de de benzer görüntüler vardı. Filistin’e destek vermek için binlerce kişi Alexanderplatz Meydanı’nda toplandı. Daha sonra şehir merkezinde yürüyüşe geçen göstericiler Filistin ve Güney Afrika bayrakları ile üzerinde “Ateşkes şimdi” yazılı döviz taşıdı. Pankartlar arasında “Almanya tarihte ikinci kez yanlış tarafta duruyor”, “Almanya çifte standart” yazılı dövizler ise dikkat çekti. Eylemciler sık sık Filistin’e özgürlük sloganları attı.

İsrail’e tepki, Filistin’e destek gösterileri Yunanistan, İspanya, İsveç, ABD ve Kanada'da Filistin'e destek eylemleri düzenlendi.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...