Tgrt Haber

F-16'ların sesi Yunan muhalefetini titretti!

Editör: Murat Makas / Kaynak: ekathimerini
15 Şubat 2024 09:40 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 09:42

ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçakları konusunda attığı olumlu adımı değerlendiren Yunanistan'ın Sosyalist PASOK lideri Nikos Androulakis son derece rahatsız olduğunu dile getirdi.

ABD’nin F-16​ savaş uçakları konusunda Türkiye’ye olumlu yaklaşması dünya basının büyük ses getirdi. Üçlü Muhtıra'da ülkesinin Türkiye​'ye yönelik verdiği terörle mücadeleye ilişkin taahhütleri yerine getireceğini belirten İsveç​ Dışişleri Bakanı Tobias Billström, F-16​ konusuna ilişkin ''Elbette NATO​ ittifakını güçlendiren her şey memnuniyetle karşılanır. Türk Hava Kuvvetlerinin geliştirilmesi de elbette bu yönde atılmış bir adımdır." demişti.

F-16'ların sesi Yunan muhalefetini titretti! - 1. Resim

ABD​'nin Türkiye​'ye F-16​ satışına ilişkin değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kararın memnuniyet verici olduğunu vurgulayıp "Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla Türk Savunma Sanayii daha hızlı yol alacaktır." açıklamasında bulunmuştu.

YUNANİSTAN'DA BAZI KESİMLER RAHATSIZ

F-16’ya ilişkin bir açıklama da Yunanistan muhalefetinden geldi. ABD’nin F-35’lerini de envanterine katmayı planlayan Yunanistan'da bazı siyasi isimler karardan son derece rahatsız. Sosyalist PASOK lideri Nikos Androulakis Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABDF-16​ savaş uçaklarının Türkiye​'ye satışının tamamen olumsuz bir adım olduğunu söyledi.

F-16'ların sesi Yunan muhalefetini titretti! - 2. Resim

DOĞU AKDENİZ ENDİŞESİ

Morfou Belediye Başkanı Viktor Chatziavraam'a konuşan Androulakis, Avrupa Birliği'nin bu anlaşmaya yönelik yeni kararlar alması gerektiğini belirtti. Ayrıca Nikos Androulakis, Doğu Akdeniz endişesini de dile getirdi.

F-16'ların sesi Yunan muhalefetini titretti! - 3. Resim

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Türkiye​'nin ABD​'den F-16​ satın alma talebine ilişkin, "Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: ekathimerini
Sonraki Haber Yükleniyor...