Tgrt Haber

Fazıl Mustafa'ya silahlı saldırıda İran parmağı

31 Mart 2023 16:50 - Güncelleme : 31 Mart 2023 17:05

Azerbaycan Dışişleri, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa'ya silahlı saldırıda ilk bulguların İran'ı işaret ettiğini duyurdu.

Azerbaycan​'da Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Fazıl Mustafa'ya yapılan silahlı saldırının ardından İran çıktı. Konuya ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade'den geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani​'nin Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov​'un İsrail temaslarına ilişkin açıklamalarına yanıt veren Hacızade, Bakan Bayramov'un İsrailli mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında, İran aleyhine herhangi bir beyanda bulunmadığını, Kenani'nin açıklamasını, Azerbaycan karşıtı bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Fazıl Mustafa'ya silahlı saldırıda İran parmağı

"İRAN'DAN GELEN TEHDRİTLER ASLA KORKUTAMAZ"

İran'da son dönemlerde Azerbaycan karşıtı provokasyonlar yapıldığını belirten Hacızade, "Azerbaycan sınırında yapılan askeri tatbikatları, sınırda askeri uçuşların yapılmasını, İranlı yetkililerin Azerbaycan karşıtı açıklamaları, Devrim Muhafızları tarafından çocukları da kullanarak Hudaferin köprüsü yakınında Azerbaycan'a yönelik tehdit videoları çekilerek paylaşılmasını, Azerbaycan'ın İran büyükelçiliğine yönelik terör saldırısını ve milletvekili Fazıl Mustafa'ya karşı terör saldırısındaki soruşturmada ilk izlerin İran'ı işaret etmesini buna örnek gösterebiliriz" dedi.

Hacızade, İran ile Ermenistan arasındaki kardeşliğin bölge için tehlike oluşturduğunu söyleyerek İran'ın Azerbaycan topraklarının 30 yıl işgal altında kalmasına sessiz kaldığını ve göz yumduğunu belirtti.

Nasır Kenani'nin açıklamasını şiddetle kınaıklarını belirten Hacızade, "Bu açıklama, Azerbaycan-İran ilişkilerini krize sokan sıradaki adımdır. İran'dan gelen bu tehditler Azerbaycan'ı asla korkutamaz. İran'dan Ermenistan'a gönderilen askeri desteğe rağmen Azerbaycan ordusu 2020'de işgalci Ermeni ordusunu darmadağın etti. Bundan sonra Azerbaycan'a yönelik her türlü saldırı ve provokasyon kararlılıkla önlenecektir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'un İsrail temaslarında seslendirilen fikirlerin İran'ın ulusal güvenliğine aykırı olduğunu öne sürmüştü. Kenani, Azerbaycan ile İsrail arasındaki stratejik ortaklığın İran karşıtı sürece girdiğini iddia etmişti. İran karşıtı görüşleri olduğu bilinen Azerbaycanlı siyasetçi Mustafa, 28 Mart'ta evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...