Tgrt Haber

Felakete dönüşen umut yolculuğundan 3 ay sonra kıyıya vurdu! Oyuncak zannedilen acı gerçek

18 Temmuz 2023 17:11 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 17:38
Felakete dönüşen umut yolculuğundan 3 ay sonra kıyıya vurdu! Oyuncak zannedilen acı gerçek

İspanya'da 3 ay önce batan mülteci teknesindeki 8 aylık bebeğin cansız bedeni geçtiğimiz gün karaya vurdu. Üzerinde can yeleği bulunan bebeğin cansız bedeni ilk olarak oyuncak bebek zannedildi acı gerçek bir gün sonra ortaya çıktı. 

Cezayir​'in Çerçel kasabası sahillerinden 21 Mart'ta yola çıkan ve içinde 15 düzensiz göçmenin bulunduğu teknenin 6 Nisan'da İspanya'nın doğusundaki Balear Adaları açıklarında battığı bilgisine yer verilen açıklamada, olayda kurtulan olmadı. Yalnızca 8 cansız bedene ulaşıldı. Aradan geçen 3 ayın ardından ise Tarragona'da kıyıya vuran bir bebeğin cansız bedeni bulundu. 

Üzerinde can yeleği bulunan 8 aylık bebeğin cesedi ilk olarak oyuncak bebek zannedildi, bir gün kıyıda bekledikten sonra insana ait olduğu anlaşılıp morga kaldırıldı.

Açıklamada cesedin, yaklaşık üç ay önce batan düzensiz göçmen teknesindeki bebeğe ait olduğu ifade edildi. Bebeğin anne ve babasının da batan teknede hayatlarını kaybettiği açıklandı.

TOPLAM 951 GÖÇMEN UMUT YOLUNDA HAYATINI KAYBETTİ

İspanya'da sivil toplum kuruluşu "Caminando Fronteras" (Yürüyen Sınırlar), 2023'ün ilk 6 ayında, büyük çoğunluğu Kanarya Adaları güzergahında olmak üzere, toplam 951 düzensiz göçmenin Kuzey Afrika kıyılarından yola çıkıp İspanya'ya gelmeye çalışırken yolda teknenin batması sonucu boğularak ya da açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...