Tgrt Haber

Felaketi yaşayan Libya'da eğitime 10 gün ara

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Eylül 2023 06:19 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 06:28
Felaketi yaşayan Libya'da eğitime 10 gün ara

Libya Başbakanı Dibeybe, yaşanan sel felaketi sebebiyle ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime 10 gün ara verildiğini duyurdu.

Libya​, Daniel fırtınası​ sonrası yaşanan sel felaketi​ ile tarihinin en zolu günlerinden geçiyor Resmi rakamlara göre şu ana dek 6 bin kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin kayıp olduğu ülkede eğitim ve öğretim de durumdan etkilendi.. 

EĞİTİM İÇİN GEÇİCİ MERKEZLER KURULACAK

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği habere göre, Libya Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe yaptığı açıklamada, "Felakete uğrayan beldelerdeki acı durumu göz önüne alarak ülke çapında ilk ve orta eğitim kurumlarında eğitime 10 gün ara verilmesi kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanlığına söz konusu bölgelerdeki öğrencilerin eğitime yeniden geri dönmeleri için plan hazırlamaları talimatı verdiğini belirten Dibeybe, ayrıca eğitim için geçici merkezler oluşturulacağını kaydetti.

Dibeybe, daha önceki açıklamasında selden dolayı evlerinden ayrılanların kalmaları için 700 yataklı bir geminin Derne sahiline yönlendirildiğini duyurmuştu.

5 ŞEHRİ DERİNDEN ETKİLEDİ

Orta Akdeniz'de etkisini gösteren ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran Daniel fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...