Tgrt Haber

FETÖ ve PKK’lı teröristler Atina’da kapıştı! Kanlı hesaplaşmada ölü ve yaralılar var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
07 Eylül 2022 08:56 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 09:05
FETÖ ve PKK’lı teröristler Atina’da kapıştı! Kanlı hesaplaşmada ölü ve yaralılar var

Ülkesini terör örgütü FETÖ ve PKK ile dolduran Yunanistan adeta esir alındı. Uyuşturucu ve insan kaçakçılığını ele geçiren terör örgütlerin rant paylaşımında anlaşamayınca Atina’da silahlar konuştu. 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ise ağır yaralandı.

Yunanistan​'ın beslediği teröristler ülkesine kaos olarak döndü. Uyuşturucu kaçakçılığını ele geçiren FETÖ ve PKKrant paylaşımında anlaşamayınca Atina​ sokaklarında silahlar konuştu. İki gün üst üste yaşanan hesaplaşmada 1 kişi ölürken 1 kişi ise ağır yaralandı.

TERÖRİSTLER ARASINDA ÇATIŞMA ARTTI

Binlerce FETÖ’cü terörist ile yüzlerce PKK’lı teröriste ev sahipliği yapan Yunanistan’daki çatışmalar hatırlanacağı üzerine geçtiğimiz yıla dayanıyor. Yunanistan’da insan ve uyuşturucu kaçakçılığını eline geçiren FETÖ ve PKK, rantı paylaşamayınca geçtiğimiz yıl eylül ayında silahlar patladı. 5 Eylül’de Pire’nin Paşalimanı sahilinde, 7 Ekim’de Atina yakınlarındaki Anavisos kasabasında grup arasında silahlı çatışma​ yaşandı.

UYUŞTURUCU RANTINI PAYLAŞAMADILAR

Türkiye vatandaşı olan 6 kişinin yaralandığı saldırıda 1 PKK’lı gözaltına alındı, PKK ve FETÖ üyesi 5 kişi ise kayıplara karıştı. Olayı araştıran Yunan makamları çatışmaların uyuşturucu rantını paylaşamayan FETÖ ve PKK üyeleri arasında yaşandığını açıkladı. Hesaplaşma burada bitmedi ve Cuma günü öğleden sonra Atina’da Vathis Meydanı’nda bir kafede silahlı çatışma yaşandı. Buradaki saldırıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 1 kişi ağır yaralandı.

14 KURŞUNLU İNFAZ

Atina yakınlarındaki Petralona bölgesinde Akın O. isimli bir kişi sokakta pusuya düşürüldü. Başından ve göğsünden 14 kurşun yiyen Akın O. olay yerinde öldü. Akın O.'nun üzerinden biri 29 yaşında olduğunu gösteren Türkiye Cumhuriyeti kimliği, diğeri 22 yaşında olduğunu gösteren Bulgaristan kimliği çıktı. Ayrıca Akın O.’nun 2 ay önce de uyuşturucu taşımaktan dolayı gözaltına alındığı öğrenildi.

‘FETÖ ÜYESİYİM’ DİYE İLTİCA İSTEMİŞ

Çatışmaya katılan gruptakilerden birinin daha önce ‘FETÖ üyesiyim’ diyerek, Yunan makamlarına iltica başvurusunda bulunduğu tespit edildi. Çatışmaya katılanlardan bazılarının PKK’lı olduğu, kavganın sebebinin uyuşturucu ve insan kaçakçılığından elde edilen paranın paylaşımı olduğu belirtiyor. 

Kaynak: Yeni Şafak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...