Tgrt Haber

FETÖ’nün firar güzergahı böyle ortaya çıktı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
31 Ekim 2022 07:49 - Güncelleme : 31 Ekim 2022 07:55
FETÖ’nün firar güzergahı böyle ortaya çıktı!

FETÖ üyelerinin Yunanistan’a kaçış rotası belli oldu. Kaş’tan Meis adası güzergahına günübirlik yat turları düzenleniyor ve her gün bir kişi alıyor. Yunan koylarına yanaştığı sırada firari FETÖ’cü botla farklı bir tur teknesine aktarıldıktan sonra akşam saatlerinde Meis adasına bırakılıyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından çoğu  FETÖ üyesi 20 bin kişi Yunanistan’a Meis adası üzerinden kaçış gerçekleştirdi. MİT​ ve savcılığın tespitiyle örgütün yurt dışına kaçacağına dair planlamaların genel olarak merkez yönetimi tarafından yapıldığı belirlenirken bu bilgiler, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın  FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik soruşturma dosyasında kendisine yer buldu.

KİŞİ BAŞI 3 BİN 500 EURO

Merkezden habersiz kaçış planı yapıp da kaçış sırasında yakalanmaları durumunda ise söz konusu kişinin ailesine örgüt tarafından para yardımında bulunulmuyor. Kaçacak kişilerin gruplar halinde planlamaları yapılırken, kaçış parası ise kişi başı 3 bin 500 euro. Firari şahsın merkezin bilgisi dahilinde gitmesi durumunda paranın bir kısmı merkez tarafından karşılanabiliyor.

GÜNÜBİRLİK YAT PERDELEMESİ

Örgütün Antalya’daki kaçış rotasının tespitine yönelik yapılan istihbariçalışmalarda örgüt ğyelerinin Antalya Kaş’ta yat turu yapan bir şahısla irtibatlı olduğu belirlendi. Bu şahısla hiçbir suretle telefon üzerinden görüşmedikleri sadece yüz yüze görüştükleri ifade edilirken kaçakçıların Kaş'tan Meis adası güzergahında günübirlik yat turları düzenlediği, her gün bir firari şahsı tekneye aldığı ortaya çıkarıldı.

TURİSTLER İLE GEZİP OTEL AYARLANIYOR

Meis Adası yakınlarında tekne, koylara yanaştığı esnada firari şahıs botla farklı bir tur teknesine veya yatına transfer ediliyor. Bu yatta akşama kadar turistlerle gezdirilen şahıs, akşam Meis adasına bırakılıyor. Burada ise kalacak otel ayarlanıyor. Daha sonrasında ise Atina'ya ulaştırılıyor.

AB KİMLİĞİ SAĞLANIYOR

Bu kaçış organizasyonunda AB kimliğinin olması ise zorunlu. Aksi takdirde parmak izi alınıyor ve 6 ay boyuncaYunanistan​'dan farklı bir ülkeye iltica talebinde bulunamıyor. Atina'da polis kontrolü esnasında sahte dahi olsa kimlik gösterilmesi halinde parmak izi alınmıyor. Sadece kimlik alınarak, örgüt üyesi kaldığı yere gönderiliyor.

ESKİ HAKİM KAÇARKEN YAKALANDI

Yurt dışına kaçmak üzereyken Kaş'ta bir teknede yakalanan ihraç hakim İbrahim Usta gözaltına alındı. Usta'nın üzerinden bir adet cep telefonu pasaport, kimlik ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Usta çıkarıldığı Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemal Süreyya 31 Ekim 2022 09:51

Hâkimler 150 bin TL karşılığında fetöcüleri akliyor serbest bırakıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...