Tgrt Haber

Fidye vermeyi reddedince 15 kişi evi basıp milyarderi kaçırdılar sevgilisi patlayıcı yelekle bulundu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Guardian
21 Aralık 2023 15:20 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 16:27
Fidye vermeyi reddedince 15 kişi evi basıp milyarderi kaçırdılar sevgilisi patlayıcı yelekle bulundu

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da yaşayan İngiliz milyarder, 15 kişi tarafından evinden kaçırıldı. O sırada evde olan sevgilisine ise patlayıcı yüklü yelek giydirdiler. 

İngiltere'de tanınmış bir iş insanı olan eski diplomat Colin Armstrong, geçtiğimiz cumartesi günü sevgilisiyle beraber kaldığı evden kaçırıldı. Evi, 15 kişilik silahlı bir grup bastı, Armstrong'u zorla bir araca bindirerek kaçırdı. Evde bulunan sevgilisine ise patlayıcı yüklü bir yelek giydirildi. 

Armstrong'un içinde bulunduğu araç, Ekvador​ polisi tarafından ülkenin ikinci büyük lehri Guayaquil​'e kadar takip edildi fakat bir noktada araç gözden kaçtı ve sahil bölgesinde terk edilmiş olarak bulundu. Ünlü milyarderin sevgilisi​ ise bomba imha ekibi tarafından kurtarıldı. 

Polis, Colin Armstrong'u kurtarmak için operasyon başlattı. 30 ev arandı, 'Libertad 122' adlı operasyonda, 9 kişi tutuklandı, 5 el bombası, çok sayıda silah, bin 500 mühimmat, 30 fünye, 9 telefon ve kaçırmada kullanılan 2 araç ele geçirildi. 

Fidye vermeyi reddedince 15 kişi evi basıp milyarderi kaçırdılar sevgilisi patlayıcı yelekle bulundu

MİLYARDER FİDYE VERMEYİ REDDEDİNCE KAÇIRILDI

Ekvador polis şefi Cesar Augusto Zapata Correa, çarşamba günü Armstrong'un kaçırıldığı Los Rios'tan çok uzak olmayan Manabi yakınlarındaki bir yolda bulunduğunu açıkladı. 

Yerel medya Armstrong'un kaçırılmasında acımasız Meksika karteli 'Los Tiguerones'ın baş şüphelinin payı olduğunu, bölgedeki kartele fidye vermeyi reddettiği için kaçırıldığını yazdı.

Karanlık çete, 2019'da adını ilk kez duyurduğunda, Güney Amerika ülkesinin en eski organize suç gruplarından biri olan Los Choneros'un küçük bir destek birimiydi. Başlangıç ​​aşamasında sadece 900 üyeye sahip olan örgüt, dört yıl sonra hem ulusal sahnede hem de komşu Peru'da kokulan bir çete haline geldi.

r-2920615#

Kaynak: Guardian

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...