Tgrt Haber

Filipinler’de tropikal fırtına! Meteoroloji halkı uyardı: 11 ölü

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Eylül 2024 14:20 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 14:21
Filipinler’de tropikal fırtına! Meteoroloji halkı uyardı: 11 ölü

Filipinler'de başkenti Manila’da tropikal fırtınanın etkili olması sonucu sel ve heyelanlar meydana geldi. Kentte vatandaşların yaşamı olumsuz etkilenirken 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Meteoroloji uzmanları halkı yeni fırtınalara karşı uyardı.

Filipinler’in başkenti Manila’da dün tropikal fırtına "Yagi" etkili oldu. Bicol bölgesinde etkili olmaya başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

FIRTINA SEBEBİYLE HAYATINI KAYBEDENLER OLDU

Fırtınanın yol açtığı şiddetli yağışlar sel​ ve toprak kaymasına neden oldu. Manila​ genelinde okullar ve devlet daireleri tatil edilirken, etkilenen bölgelerdeki feribot seferleri askıya alındı, 29 iç hat uçuşu iptal edildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, başkent yakınlarındaki Antipolo şehrinde meydana gelen heyelan sonucu biri hamile bir kadın olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kentteki üç farklı bölgede derelerin taşması sonucu 4 kişinin boğularak hayatını kaybettiği ifade edilirken, cadde ve sokakların sular altında kaldığı Naga kentinde de bir kişinin elektrik çarpması ve bir kız çocuğunun boğulma sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

METEOROLOJİ HALKI UYARDI

Dün ise Cebu kentinde meydana gelen iki heyelanda 2 kişi öldü ve 5 evde hasar meydana geldi. Tropikal fırtınanın ülkenin kuzeyine doğru ilerlediğini açıklayan meteoroloji uzmanları, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...