Tgrt Haber

Filipinler’deki yanardağ dumanlar yükseldi

26 Mart 2022 14:04 - Güncelleme : 26 Mart 2022 14:30

Filipinler’deki Taal Yanardağı’ndan dumanlar yükseldi. Yanardağın patlama ihtimaline karşın bölge halkı tahliye ediyor.

Filipinlerin başkenti Manila’nın yaklaşık 70 kilometre güneyinde bulunan Taal Yanardağı’nda hareketlilik tespit edildi. Yaklaşık 2  kilometrelik bir duman püskürten yanardağ, yetkilileri harekete geçirdi. Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, uyarı seviyesinin 2’den 3’e çıkarıldığı belirtildi.

MAGMATİK HAREKETLER VAR

Açıklamada “Ana kraterde, sonraki patlamaları daha da şiddetlendirebilecek magmatik hareket var" ifadelerine yer verildi. Enstitü Müdürü Renato Solidum ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kraterin sığ kısmındaki magma, suyla etkileşime girerek freatomagmatik aktivite adı verilen bir patlamaya neden oldu" ifadelerini kullandı.

TAHLİYE EDİLİYORLAR

Yanardağın harekete geçmesiyle birlikte bölgede yaşayan kişiler için de tahliye çalışmalarına başlandı. Filipinler, Pasifik Okyanusu'nu çevreleyen bir volkan kuşağı olan "Ateş Çemberi" üzerinde bulunuyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...