Tgrt Haber

Son dakika! Filistin ve İsrail arasında ateşkes kararı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Reuters
13 May 2023 20:45 - Güncelleme : 13 May 2023 22:37
Son dakika! Filistin ve İsrail arasında ateşkes kararı

Son dakika haberi: İsrail ve Filistin arasında Mısır'ın arabuluculuğu ile gerçekleştirilen görüşmeden ateşkes kararı çıktı. İki ülke arasındaki ateşkes kararı bugünden itibaren geçerli olacak.

İşgalci İsrail ordusunun 9 Mayıs Salı günü sabaha karşı İslami Cihad Hareketi'nin yönetici kadrosunu hedef aldığını bahane göstererek Gazze​'ye büyük bir saldırı başlatmıştı.

33 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in kanlı saldırsında şimdiye kadar 6'sı çocuk 3'ü kadın olmak üzere 33 Filistinli şehit olurken 32'si çocuk 17'si kadın 93 Filistinli de yaralandı. İsrail'in saldırılarına Filistin ise gruplar ise roket ve havan mermisi atarak karşılık verdi.

Gazze’den 11 Mayıs’ta atılan roketlerden birinin Rehovot kentindeki meskun bir binaya isabet etmesi sonucu bir İsrailli​ hayatını kaybetmişti.

ATEŞKES​ KARARI ÇIKTI

İsrail ve Filistin​ arasında Mısır'ın arabuluculuğu ile gerçekleştirilen görüşmeden ateşkes kararı çıktı. İki ülke arasındaki ateşkes kararı bugünden itibaren geçerli olacak.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...