Tgrt Haber

Filistin'den İsrail'e 'işgale son verin' çağrısı: Barış ve istikrar olacaktır 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Ekim 2023 23:50 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 00:00
Filistin'den İsrail'e 'işgale son verin' çağrısı: Barış ve istikrar olacaktır 

Son dakika haberi: İsrail'in Filistin topraklarındaki şiddet ve baskısının artması üzerine Hamas, bugün 'Aksa Tufanı' operasyonu ile İsrail'e saldırdı. İsrail tarafı 'savaş' ilan ederken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan Macron görüşmesi sonrası İsrail'e 'işgale son verin' çağrısında bulundu. 

Hamas​'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyurdu. İsrail saldırılardan sonra 'savaş durumu' ilan ederken operasyonlarda 300'den fazla İsrailli hayatını kaybetti. İsrail'in karşı saldırılarında ise 232 Filistinli hayatını kaybetti.  

Yaşananların ardından Filistin​ Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Gerilimin tırmandığı İsrail-Filistin olayları ele alınırken görüşme sonrası Abbas'tan çağrı geldi. 

"İSTİKRARI SAĞLAYACAKTIR" 

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre Abbas, İsrail'in işgale son vermesi çağrısında bulundu. 

Abbas yaptığı açıklamada, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti topraklarında İsrail'in işgaline son verilmesi ve halkımızın bağımsızlık, egemenlik ve Birleşmiş Milletlere tam üyelik hakkının tanınması, bölgede güvenliği, istikrarı ve barışı sağlayacak şeydir" dedi.  

Abbas aynı zamanda, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerinin, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Müslümanların ve Hristiyanların kutsallarına saldırılarının, bölgedeki tırmanışın nedeni olduğunu vurgulayarak, İsrail'in Filistin halkına yönelik tırmanışına son vermesi gerektiğini belirtti. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...