Tgrt Haber

Filistinli bakandan komite çağrısı

20 Kasım 2015 01:35
Filistinli bakandan komite çağrısı

Filistin Adalet Bakanı es-Sakka, 'İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerinin belgelenerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulması için komite kurulmalı' dedi.

Filistin, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçların ve insan hakları ihlallerinin belgelenmesi için Arap adalet bakanlarından yardım istedi.Kahire'deki Arap Birliği merkezinde düzenlenen 31. Dönem Arap Birliği Adalet Bakanları Toplantısında konuşan Filistin Adalet Bakanı Selim es-Sakka, İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerinin belgelenerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sunulması için komite kurulmasını istedi.

Sakka, "İsrail işgali tarafından organize teröre maruz kalan Filistin halkına uluslararası koruma sağlanma vakti geldi" diyerek, İsrail tarafından yapılan tüm baskılara ve kısıtlamalara rağmen adalet bakanları toplantısına ısrarla gelip, ülkede olanları anlatmak istediklerini söyledi.

Filistin Adalet Bakanlığı'nın İsrail'in insan hakları ihlallerini belgelemek ve dosya hazırlamak için büyük güç sarf ettiğini anlatan Sakka, bakanlığın bu konuda yardım edecek uzmanlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Sakka, Filistin bütçesinde büyük açık olduğunu ifade ederek, Arap adalet bakanlarının 2012 yılında aldığı, Filistin'de anayasa mahkemesi kurulması ve yargıya ilişkin başka projelerin hayata geçirilebilmesi için Filistin Adalet Bakanlığı'nın desteklenmesi kararının uygulamaya konulması çağrısı yaptı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...