Tgrt Haber

Filistinli gazeteci canlı yayında gözyaşlarına boğuldu: Şehit olmayı bekliyoruz

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 09:17 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 09:35

Filistinli muhabir Selman Beşir muhabir arkadaşının ölümü sonrası "Bu yeleklerin hiç bir değeri yok" diyerek canlı yayında gözyaşlarına boğuldu.

İsrail-Filistin arasında 7 Ekin günü başlayan savaş​ 28. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in yoğun bombardımanlarının hedefi olan Gazze​'de binlerce Fikistinli hayatını kaybetti. 

Şehir adeta koca bir enkaza dönüşürken tam 29 bin bina yerle bir oldu. Hava saldırılarına gece gündüz demeden devam eden İsrail, kara harekatı için de gün sayıyor. 

İnsanlık dramının yaşandığı bölgeden acı görüntüler geliyor. Filistinli muhabir Selman Beşir muhabir arkadaşının ölümü sonrası yaptığı canlı yayında gözyaşlarına boğuldu. 

Çelik yeleğini ve miğferini çıkartan muhabir, "Artık dayanamıyoruz, yorulduk, tükendik… Öleceğiz, ve bunun ne zaman olacağı belli. Koruma yok, hukuk yok… Birer birer kaybediyoruz canlarımızı. Sadece şehit olmayı bekliyoruz" dedi. 

ÖLÜ SAYISI 10 BİNE DAYANDI 

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 9 bin 61'e yükseldiği duyuruldu. Hayatını kaybedenlerin 3 bin 670'inin çocuk olduğu öğrenildi.

ÇATIŞMALARDA 33 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ 

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Kasım itibariyle İsrail ve Filistin​ arasındaki çatışmalarda 33 gazetecinin hayatını kaybettiği aktarılarak, hayatını kaybeden gazetecilerin 28’inin Filistinli, 4’ünün İsrailli ve 1’inin Lübnanlı olduğu belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...