Tgrt Haber

Filistinlilerin duruşu onları etkiledi... Birçok Yahudi ve Hristiyan Kur'an-ı Kerim siparişi verdi

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2023 13:04 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 15:43

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarından sonra birçok sosyal medya kullanıcısı İslamiyet'i merak ettiklerini ve Kur'an-ı Kerim okumaya başladıklarını söyleyen videolar yayınlamaya başladı.

İsrail'in Filistin​'e yönelik başlattığı saldırılar 23. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Havadan hiç durmaksızın Filistin'e bombalar yağdıran İsrail binlerce sivilin ölümüne neden oldu. 

Saldırılardan sonra Gazze​ tanınmaz hale geldi, yaklaşık 29 bin konut yerle bir oldu. Saldırılara tüm dünyadan tepkiler yükselirken yabancı sosyal medya kullanıcılarının yayınladıkları videolar ise gündeme oturdu. 

"BEN MÜSLÜMAN​ OLMAK İÇİN Mİ DÜNYAYA GELDİM?"

İsrail'in saldırılarına tepki gösteren birçok gayrimüslim İslamiyeti merak ettiklerini söyledi. Yahudi olduğunu söyleyen genç kadın, yakında birçok kişinin Müslüman olacağını dile getirdi. 

Başka bir kullanıcı ise, Filistinlilerin demir kaplama bir inançlarının olduğunu bundan çok etkilendiğini söyledi. Bir kullanıcı ise Filistinlilerin her şeyi kaybetmesine rağmen inançlarına sarılmalarından etkilenerek Müslüman olduğu anları paylaştı. "Ben Müslüman olmak için mi dünyaya geldim" diyerekgzöyaşlarına boğuldu. 

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail'in şiddetli saldırıları sonrası Gazze'de öldürülenlerin sayısı 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...