Tgrt Haber

Finlandiya'da Sanna Marin'in başbakanlığı sona erecek! Muhafazakarlara yenildi

03 Nisan 2023 14:23 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 14:36
Finlandiya'da Sanna Marin'in başbakanlığı sona erecek! Muhafazakarlara yenildi

Finlandiya'da dün gerçekleştirilen genel seçimde resmi olmayan sonuçlara Ulusal Koalisyon Partisi yüzde 20,8 oranında oyla birinci çıktı. Başbakan Sanna Marin'in partisi SDP ise 3. oldu. Marin’in başbakanlığının ise sona ermesi bekleniyor.

Finlandiya'da genel seçimleri kesin olmayan sonuçlara göre muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi yüzde 20,8 ile önde tamamlarken, Gerçek Finler Partisi yüzde 20 ve mevcut Başbakan Sanna Marin​'in liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SDP) yüzde 19,9 oy aldı.

Sonuçlara göre parlamentoda KOK 48, PS 46, SDP 43 ve Merkez Parti (KESK) 23 sandalyeye sahip olacak. Bu sonuçlara göre, mecliste hiçbir parti çoğunluğu sağlayamadı. Birinci olan partinin lideri Orpo, tüm gruplarla çoğunluk için müzakere mesajı verdi.

Finlandiya'da Sanna Marin'in başbakanlığı sona erecek! Muhafazakarlara yenildi

ORPO, SANNA MARİN'İ SUÇLADI

Başbakanlığının sona ermesi beklenen Sanna Marin ise parti üyeliğine yaptığı konuşmada, "Destek aldık, (parlamentoda) daha fazla koltuk kazandık. Bugün birinci parti gelmesek bile bu harika bir başarı” dedi.

Öte yandan Orpo, Marin’i, Ukrayna Savaşı’nın Avrupa’da yol açtığı enerji krizinin olduğu ve yaşam maliyetinin arttığı bir zamanda Finlandiya'nın ekonomik dayanıklılığını aşındırmakla suçladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...