Tgrt Haber

Fransa, canını hiçe sayarak alevlerin arasına atlayan Müslüman genci konuşuyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Temmuz 2023 15:44 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 16:05
Fransa, canını hiçe sayarak alevlerin arasına atlayan Müslüman genci konuşuyor

Fransa’nın Romans-sur-Isere kentinde iki katlı bir binanın üst katında çıkan yangında mahsur kalan biri bebek 17 kişi çevre esnafından İzzeddin Hamdi tarafından kurtarıldı. Alevlere rağmen canını hiçe sayarak içeri giren Hamdi Fransa gündemine oturdu. Fransızlar sosyal medya hesaplarında, Müslüman gence onur nişanı verilmesi için çok sayıda paylaşım yaptı. 

İslamofobinin yaygın olduğu ülkelerden Fransa​'da, İzzeddin Hamdi adındaki Müslüman gencin, yangın​ çıkan binada mahsur kalan biri bebek 17 kişiyi kurtarması gündem oldu. France Bleu'nün haberine göre, dün Romans-sur-Isere kentinde iki katlı bir binanın üst katında yangın çıktı. Yangında binada mahsur kalan biri bebek 17 kişi, bina civarında fırıncılık yapan İzzeddin Hamdi tarafından kurtarıldı. Son zamanlarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan 'alçak' saldırılarla gündeme gelen Batı'da Müslüman gencinin davranışı sosyal medyada büyük beğeni topladı.

‘ONUR NİŞANI VERİLSİN’

Alevlere rağmen pencereye yanaştırdığı merdivenle içeri girerek mahsur kalanları çıkaran Müslüman genç, çevredekilerden ve sosyal medya paylaşımcılarından büyük takdir topladı. Twitter kullanıcıları, Hamdi'ye gösterdiği kahramanlıktan dolayı onur nişanı verilmesi gerektiğine ilişkin çok sayıda paylaşımda bulundu.

CANINI HİÇE SAYDI

Müslüman gencin, alevlere aldırmayarak binadan gelen çığlıklara sessiz kalmadığı ve canını hiçe sayarak kurtarma​ işine giriştiği belirtiliyor. İtfaiyecilerden Baptiste Devis, olay yerine geldiklerinde 5 ila 6 metre yüksekliğinde alevlerle karşılaştıklarını ve alevlerin her yeri sardığını aktardı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...