Tgrt Haber

Macron’a Hollanda'da protesto: Konuşması kesildi, gülerek cevap verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Nisan 2023 09:43 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 09:48

Son dakika haberi: Fransa Cumhurbaşkanı Macron resmi ziyaret kapsamında gittiği Hollanda’da konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Göstericiler “Fransız demokrasisi nerede? Onu ne zaman kaybettik” diye bağırırken güvenlik görevlileri eylemcilere hızla müdahalede bulundu.

Fransa’da tartışmalara yol açan ve sokak eylemlerine dönen emeklilik reformu​ ülkede tansiyonu yükseltti. Polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği eylemlerde yapılan sert müdahaleler dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırırken eleştirilerin hedefindeki Macron​ bir kez daha protesto​ ile karşılandı.

GÖSTERİCİLER MACRON’UN SÖZÜNÜ KESTİ

Resmi ziyaret kapsamında Hollanda’da bulunan Macron Lahey'deki Amare Tiyatrosu’nda Nexus Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yaptığı sırada göstericiler tarafından sözü kesildi. Göstericiler, "Fransız demokrasisi nerede? Onu ne zaman kaybettik?" diye bağırarak, “Şiddet ve ikiyüzlülük" yazan bir pankart açtı. Konuşması kesilen Macron, göstericileri bulunduğu balkona dönerek, "Bana biraz zaman verirseniz bu soruyu cevaplayabilirim" cevabını verdi.

Güvenlik görevlileri, göstericilere hızlı şekilde müdahale ederek, salonun dışına çıkardı.

Macron, protestocuların dışarı çıkarılmasının ardından "toplumsal tartışma yapmanın çok önemli" olduğunu belirterek, "Fransa​'da tartıştığımız konularla ilgili tüm sorularınızı yanıtlayabilirim" ifadeleri ile konuşmasına devam etti. Macron ayrıca, katılmadıkları yasalara karşı "istediklerini" yapanların "demokrasiyi riske attığını" belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...