Tgrt Haber

Fransa saldırganının kimliği belli oldu

15 Temmuz 2016 06:24
Fransa saldırganının kimliği belli oldu

Nice'deki saldırıda kullanılan kamyonu kalabalığın içine süren ve çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirilen saldırganın Tunus kökenli olduğu iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre 31 yaşındaki saldırgan Nice'de yaşıyordu.

Fransa'nın Nice kentinde bir kamyon şoförünün Fransız Devrimi kutlamalarının yapıldığı sırada kamyonu kalabalığın üzerine sürmesi sonucu en az 75 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi de yaralandı. Olayın terör saldırısı olduğu üzerinde duruluyor. Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın kimliğine dair merak edilen detayı Nice Matin Gazetesi duyurdu. İddiaya göre, saldırıda kullanılan kamyonu kalabalığın içine süren ve çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirilen saldırgan Tunus kökenli.
Ayrıca saldırganın 31 yaşında olduğu ve Nice'de yaşıyor olduğu da iddialar arasında.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...