Tgrt Haber

Fransa'da emeklilik reformu eylemlerinde olay çıktı: Onlarca kişi gözaltına alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Mart 2023 05:49 - Güncelleme : 17 Mart 2023 05:57
Fransa'da emeklilik reformu eylemlerinde olay çıktı: Onlarca kişi gözaltına alındı

Fransa’da emeklilik yaşının kademeli olarak 64’e çıkarılmasını hedefleyen emeklilik reformu ülkede tansiyonu yine yükseltti. Meydanlara inerek hükümeti protesto eden eylemcilere polis sert müdahalede bulundu. Yaşanan olaylarda 120 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. 

Fransa’da sokaklar emeklilik yaşının kademeli olarak 62’den 64’e çıkarılmasını hedefleyen reform ile hareketlendi. Aylardır süren eylemlerde söz konusu düzenlemenin yasa tasarısını oylamadan geçirme kararı alması Paris​ ve diğer şehirlerdeki sokakların hareketlenmesine yol açtı. Reform karşıtı eylemciler gösteri düzenledi ve sokağan indi.

POLİS VE EYLEMCİLER KARŞI KARŞIYA GELDİ

Binlerce reform karşıtı Paris’te Ulusal Meclis’e yakın Concorde Meydanı’nda toplandı. Gösteride polis ile göstericiler arasında gergin anlar yaşanırken, polislerin meydandan tahliye ettiği göstericiler ara sokaklara dağıldı. Göstericiler Paris sokaklarından günlerdir temizlik işçileri grevi nedeniyle yığılan çöplerin yanı sıra araç ve bazı kamu mallarını ateşe verdi.

120 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gösterilerde 120 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yerel basına göre, Nantes, Lyon ve Rennes gibi farklı kentlerde sokaklarda gerginlikler yaşanıyor.

Fransa'da emeklilik reformu eylemlerinde olay çıktı: Onlarca kişi gözaltına alındı

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...