Tgrt Haber

Fransa’da ‘emeklilik yasası’ protestolarına polisler de destek verdi: Eylemciler ile kol kola yürüdü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
24 Mart 2023 10:20 - Güncelleme : 24 Mart 2023 10:33

Son dakika haberi: Fransa’da emeklilik reformu protestolarından ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor. Bazı bölgelerde polis ve bazı göstericiler arasında arbede yaşanırken servis edilen bir görüntüde bazı polislerin de kasklarını çıkartarak eylemciler ile yan yana yürüdüğü görüldü. Milyonlarca insanın eyleme katıldığı protesto gösterilerinde Macron’un geri adım atmayacağı merak konusu oldu.

Fransa’da emeklilik​ yaşının 2 yıl artırılarak 64’e yükseltilmesini içeren reform​ teklifi ülkeyi karıştırdı. Sendikaların çağrısı sonucunda milyonlarca Fransız sokaklara indi ve ülke genelinde gösteriler düzenledi. Hükümetten, mecliste oylama yapılmadan nihai olarak kabul edilen reformdan vazgeçmesini isteyen eylemciler ile polisler zaman zaman karşı karşıya geldi. Göstericilerden bazıları Paris sokaklarındaki çöp ve çöp bidonlarını ateşe verdi, otobüs duraklarını tahrip etti.

SENDİKA​ GERİ ADIM ATMADI

Ülkenin önde gelen işçi ve öğrenci sendikaları, yaptıkları ortak açıklamada, reforma karşı hafta sonu ve 28 Mart Salı günü gösteriler düzenleme ve salı günü greve gitme çağrısında bulundu. Fransa​ İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yerel basına yaptığı açıklamada, gösterilerde en az 172 kişinin gözaltına alındığını, 149 polis ve jandarmanın yaralandığını belirtti.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER: BAZI POLİSLER EYLEME DESTEK VERDİ

Bir grup Fransız çevik kuvvet polisi,protestolara müdahale etmeyi reddetti ve kaskını çıkararak eylemcilerle kol kola yürüdü. Paris İtfaiye Departmanı bünyesindeki itfaiyeciler, protestolara destek verdi ve sokağa indi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...