Tgrt Haber

Fransa'da horozlar artık istediği gibi ötecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 13:10 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 13:20
Fransa'da horozlar artık istediği gibi ötecek

Fransa'da kırsal bölgelerde hayvanların çıkardığı seslerle ilgili bir yasa kabul edildi. Sayısız davanın kurbanı olan horozlar artık vakitsiz de ötebilecek.

Fransa​'da çiftçiler, komşularına horozları vakitsiz öttü ya da hayvanları ses çıkardığı için çok sayıda dava​ açıyordu. Fransa'da gündemi meşgul eden bu olayların ardından yeni bir yasa çıkarıldı.

Fransa'nın kırsal bölgelerine taşınan ve horozların ötüşü, köpeklerin havlaması, tarım makinesi gürültüsü nedeniyle şikayette bulunulması zorlaştırıldı.

AMAÇ KOMŞU​ KAVGALARINI ÖNLEMEK

Fransız parlamentosu, komşular arasındaki çatışmaları sınırlamak ve çiftçilere karşı "kötü niyetli" davalar açılmasını önlemek için getirilen bir yasa tasarısını kabul etti. Hayvanlara ilişkin yasa tasarısı 12'ye karşı 78 oyla kabul edildi ve oylanması için senatoya gönderildi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...