Tgrt Haber

Fransa'da kaosu körükleyen ilan! Sağcı vekilden tahrik

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
03 Temmuz 2023 13:00 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 13:04
Fransa'da kaosu körükleyen ilan! Sağcı vekilden tahrik

17 yaşındaki Nahel M.'nin polis tarafından öldürülmesi sonrası büyük kaos yaşanan Fransa'da skandal bir ilan gündemi sarstı. İlanı astıran sağcı vekil provokasyonla suçlanıyor.

Fransa​'da Cezayir asıllı Nahel M.'nin polis​ tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar​ kontrol altına alınamıyor. Yaklaşık 1 haftadır devam eden olayda ülke adeta yangın yerine döndü.

Çok sayıda mağaza protestocular tarafından yağmalandı, sayısız araç ise sokak ortasında yakıldı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yapılan açıklamada eylemler için 45 bin polisin görevlendirildiği söylese de bu sayı yeterli olmadı.

"İŞİNİ İYİ YAPAN BİR POLİS!.."

Ülke kaosu yaşarken birbiri ardına provokatif geleşmeler de yaşanıyor. İngiliz basınında çıkan haberlerde tutuklu yargılanan polis memuru için 700 bin euroluk bir bağış toplandığı yazıldı. Söz konusu bağış kampanyası ise aşırı sağcı Eric Zemmour'u destekleyen eski bir politikacı olan Jean Messiha tarafından başlatıldığı ortaya çıktı. Bağış kampanyasını duyuran ilanda ise "İşini iyi yapan bir polis memurunun ödediği yüksek bedel" ifadesi dikkat çekti.

Bağış kampanyası ve verilen provokatif ilan ülke genelinde infiale neden oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...