Tgrt Haber

Fransa'da öğretmenler yeniden greve gidecek

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Şubat 2024 16:00 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 16:22
Fransa'da öğretmenler yeniden greve gidecek

Fransa'da maaşlarının iyileştirilmesini ve yeni eğitim düzenlemesinde değişiklikler yapılmasını talep eden öğretmenler yeniden grev yapacak.

Franceinfo haber sitesine göre, ülkenin önde gelen eğitim​ sendikalarından yapılan çağrıda, öğretmenlerin 6 Şubat'ta greve gideceği bildirildi.

Grev​ çağrısında öne çıkan talepler arasında çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaş artışı yer alırken, hafta boyu düzenlenecek mitinglerle Fransa​ Başbakanı Gabriel Attal​ tarafından açıklanan yeni eğitim düzenlemelerine ilişkin talepler de dile getirilecek.

ÖĞRETMENLER 1 ŞUBAT'TA DA GREVE GİTMİŞTİ

Hükümetin eğitim politikalarına tepki gösteren öğretmenler, 1 Şubat'ta da greve gitmişti.

İlk ve ortaokul öğretmenlerinin birçok kentte yaptığı greve katılım oranı eğitim sendikası FSU-SNUipp tarafından, başkent Paris için yüzde 65, Val-de-Marne, Drome, Ardeche ve Pyrenees-Atlantiques şehirleri için yüzde 50 olarak tahmin edilmişti.

Fransa Eğitim Bakanlığının verilerine göre, ülke genelinde greve katılım oranı yüzde 20,26 olarak tespit edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...