Tgrt Haber

Fransa'da Paris Olimpiyatları'na saatler kala sabotaj! Yüksek hızlı tren ağına saldırdılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
26 Temmuz 2024 10:25 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 14:37
Fransa'da Paris Olimpiyatları'na saatler kala sabotaj! Yüksek hızlı tren ağına saldırdılar

Fransa'da bugün açılışı yapılacak Paris Olimpiyatları'na saatler kala demiryolu şirketi SNCF, yüksek hızlı tren ağına saldırı yapıldı. Saldırının sabotaj niteliğinde olduğu belirtildi. Son olarak Fransa-İsviçre sınırındaki Basel-Mulhouse Havalimanı bomba ihbarı üzerine boşaltıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bugün açılış töreni gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları'na saatler kala yüksek hızlı tren ağına saldırı gerçekleştirildi. Fransız demiryolları şirketi SNCF, yüksek hızlı tren ağının, sistemi felç etmeyi amaçlayan "kötü niyetli eylemlere" maruz kaldığını duyurdu.

Paris'in batı, kuzey ve doğusunda çok sayıda yüksek hızlı TGV hattı etkilendi ve Paris'teki Gare Montparnasse istasyonunda uzun kuyruklar oluştu.

HAVALİMANINA BOMBA İHBARI

Tren istasyonu ağına saldırının ardından Fransa-İsviçre sınırındaki Basel-Mulhouse Havalimanı'na da bomba ihbarında bulunuldu. İhbar üzerine, havalimanı boşaltıldı.

Fransa'da Paris Olimpiyatları'na saatler kala sabotaj! Yüksek hızlı tren ağına saldırdılar - 1. Resim

Havaalanının web sitesinde yapılan açıklamada, "Güvenlik nedeniyle terminal boşaltılmak zorunda kaldı ve şu anda kapalı" denildi.

Uçuş operasyonları geçici olarak askıya alındı.

Havaalanından daha sonra yapılan açıklamada, Basel-Mulhouse Havaalanı'nın, bomba alarmı nedeniyle rutin güvenlik protokolünün ardından faaliyetlerine yeniden başladığı belirtildi.

FRANSIZ BAKANDAN SERT KINAMA

Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, suç eylemlerini sert bir dille kınadı. Vergriete, SNCF'de meydana gelen kesinti ve aksaklıklara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Elimizdeki tüm kanıtlar bunun kasıtlı olduğunu açıkça göstermektedir. Zamanlama, özellikle güneydoğu yönünden kaçan insanlarla dolu minibüsler, olay yerinde bulunan yangın çıkarıcı cihazlar. Her şey kundaklamaya işaret ediyor." diye konuştu.

Vergriete, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün gece, koordineli bir şekilde gerçekleştirilen kötü niyetli eylemler birçok yüksek hızlı tren hattını hedef almıştır ve bu durum hafta sonuna kadar trafikte büyük aksamalara neden olacaktır. Çok sayıda Fransız'ın tatile gidişlerini tehlikeye atacak bu suç eylemlerini şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullanarak, yoğun şekilde çalışan SNCF ekiplerine teşekkür etti.

Çok sayıda tren seferi iptal edilirken, SNCF durumun onarımlar tamamlanana kadar tüm hafta sonu boyunca sürebileceği uyarısında bulundu.

Fransa'da Paris Olimpiyatları'na saatler kala sabotaj! Yüksek hızlı tren ağına saldırdılar - 1. Resim

SNCF yetkilileri, tesislerine zarar vermek amacıyla yangın çıkarıldığını ifade etti. 

SALDIRI 'SABOTAJ' NİTELİĞİNDE

Soruşturmaya yakın bir kaynak AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, saldırının "sabotaj" niteliğinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...