Tgrt Haber

Fransa'da polisin öldürdüğü 17 yaşındaki genç defnedildi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Temmuz 2023 00:02 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 00:04
Fransa'da polisin öldürdüğü 17 yaşındaki genç defnedildi

Fransa'da polislerin dur ihtiyarına uymayan bir göçmen polis kurşunuyla öldürülmüş olay sonrası Fransa kaos alanına dönmüştü. Polis kurşunuyla öldürülen 17 yaşındaki genç defnedildi.

Fransa​'da polis​ kurşunuyla öldürülen 17 yaşındaki Afrika kökenli genç toprağa verildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Fransa’da polis kurşunuyla öldürülen Afrika kökenli Nahel M. bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Fransa’da geçtiğimiz Salı günü başkent Paris’in Nanterre​ banliyösünde polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Nahel M. için yerel saatle 11.00’da cenaze töreni düzenlendi.

Gazetecilerin törene girişine izin verilmezken cenaze alanındaki atmosferin gergin olduğu belirtildi. Cenaze törenine çok sayıda kişi katılırken cenazeye katılanlar "Nahel için adalet” şeklinde sloganlar attı. 

POLİS GÖREVLENDİRİLDİ 

İbn Badis Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Nahel’in tabutu cenaze aracına koyuldu. Polis kurşunuyla öldürülen 17 yaşındaki Nahel M. uzun konvoylar eşliğinde Mont-Valerien’deki mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Nahel M.’in gömülmesiyle Fransa’daki sokakların daha da karışacağı belirtilirken Lyon ve Marsilya kentlerinde çok sayıda polis görevlendirildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...