Tgrt Haber

Fransa’da yangın alarmı verildi: Teyakkuzda olun

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ağustos 2023 10:13 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 10:20
Fransa’da yangın alarmı verildi: Teyakkuzda olun

Fransa'nın güneyinde yangın riski nedeniyle alarm durumuna geçildi. Bouches-du-Rhone'da "çok yüksek yangın riski" nedeniyle kırmızı alarm, Sud-Est bölgesindeki 3 kesimde ise "orman yangını riski" nedeniyle turuncu alarm ilan edildi.

Orman yangınlarına karşı Fransa'da alarm verildi. Fransa’da bazı turistik alanlarda risk nedeniyle kapatıldı. Fransa'da 7-13 Temmuz tarihlerinde 80 kişi kavurucu sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkenin güneyindeki birçok bölgede "yüksek yangın riski" nedeniyle alarm durumuna geçildi. Meteoroloji İdaresine göre, Bouches-du-Rhone, Sud-Est, Var ve Vaucluse'da kavurucu sıcakların etkili olması bekleniyor.

“TEYAKKUZDA OLUN” ÇAĞRISI

Bouches-du-Rhone'da "çok yüksek yangın riski" nedeniyle kırmızı alarm verilirken, Sud-Est bölgesindeki 3 kesimde "orman yangını riski" nedeniyle bir alt seviye olan turuncu alarm ilan edildi. Civardaki Var ve Vaucluse'da da yangın ihtimaline karşı "teyakkuzda olunması" çağrısı yapıldı.

TURİSTİK ZİYARETE KAPATILDI

Hazirandan bu yana Bouches-du-Rhone'da ikinci kez kırmızı alarm durumuna geçilirken, Var ve Vaucluse bölgesindeki 5 ormanlık bölüm turistik ziyarete kapatıldı. Fransız yetkililer, ülkedeki her 10 yangından 9'unun insan kaynaklı olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...