Tgrt Haber

Fransa’da akaryakıt krizi! Macron grevdeki işçilere ve işverenlere seslendi ve "Zorla işe dönme" prosedürünü hatırlattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ekim 2022 06:30 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 06:46
Fransa’da akaryakıt krizi! Macron grevdeki işçilere ve işverenlere seslendi ve "Zorla işe dönme" prosedürünü hatırlattı

Fransa’da rafinerilerdeki grevler nedeniyle yaşanan akaryakıt krizi uzun kuyruklar oluşturdu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron gece yarısı kuyruğa giren vatandaşlardan bahsetti ve grevciler ve işverenler arasındaki müzakerelerden bir sonuç çıkmasını beklediğini söyledi. Macron ayrıca aksi bir durumda ‘zorla işe dönme’ prosedürünü başlatacağını ifade etti. 

Avrupa’da yaşanan enerji krizine bir de grevler eklenince akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Fransa’da rafinerilerdeki grevler nedeniyle büyük bir kriz yaşanırken bazı bölgelerde iki günlüğüne akaryakıt satışına kısıtlama getirildi. 14 Ekim akşamına kadar sürecek olan kısıtlama kararı öncesinde hatırlanacağı üzere bidon veya varil ile benzin satışı ülke genelinde yasaklanmıştı.

MACRON’DAN GREVCİLERE VE İŞVERENLERE ÇAĞRI

Yaşanan akaryakıt krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan  Fransa Cumhurbaşkanı Macron, grevciler ve işverenlere sorumluluk çağrısında bulundu. Gelecek hafta içinde durumun normale döneceğini aktaran Macron bir sonuç çıkmaması durumunda ‘zorla işe başlatma’ prosedürünü başlatacaklarını ifade etti.  

ZORLA İŞE DÖNME PROSEDÜRÜ NE?

"Zorla işe dönme" prosedürü kapsamında, "kamu hizmetinin devamlılığını veya toplumun ihtiyaçlarını ciddi şekilde baltalayan bir grev durumunda", çalışanlar işe dönmeye zorlanabilir. Buna karşı çıkan işçiler ise, 6 aya kadar hapis ve 10 bin avro para cezasına çarptırılabilir.

“SAVAŞA KATILMADAN UKRAYNA’YA DESTEK”

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fransız Cumhurbaşkanı savaşa katılmadan Ukrayna’yı desteklediklerini ve istihbarat sağladıklarını ifade etti. Rusya gibi Fransa'nın da nükleer silahı olduğuna değinen Macron, Ukrayna-Rusya savaşının silahların yanı sıra enformasyonun da silah olarak kullanıldığı "melez bir savaş" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...