Tgrt Haber

Fransa’da bir genç daha polis tarafından öldürüldü!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Reuters
05 Temmuz 2023 07:21 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 11:27
Fransa’da bir genç daha polis tarafından öldürüldü!

Fransa’da 17 yaşındaki Nael isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından yangın yerine dönen Fransa’da bir can kaybı daha yaşandı. Marsilya’da 27 yaşındaki gösterici polisin attığı plastik mermiyle göğsünden vurularak öldürüldü.

Fransa​ sokakları yangın​ yeri. 17 yaşındaki Nael isimli gencin polis​ kurşunuyla öldürülmesinin ardından binlerce kişi sokaklara çıktı. Eylemciler birçok dükkanı yağmalarken gece saatlerindeki hareketlilik nedeniyle bazı noktalarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fransız polisinin müdahalede bulunduğu eylemciler park halindeki araçlar ile dükkanları ateşe verdi.

PLASTİK MERMİ EYLEMCİYİ ÖLDÜRDÜ

Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği olayda Fransa Cumhurbaşkanı Macron güvenlik tedbirlerini arttırma kararı aldı. Eylemcilerin ailesine seslenen Macron “Çocuklarınıza sahip çıkın” dedi. “İç savaş” çığlıklarının atıldığı protesto​ gösterilerinden bir can kaybı haberi daha geldi. 1 haftayı geride bırakan eylemlerde Reuters'tan gelen bilgiye göre Marsilya'da 27 yaşındaki bir göstericinin polisin plastik mermisiyle göğsünden vurulduktan sonra öldüğü bildirildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Marsilya Savcılığı, olaya ilişkin, "ölümcül bir cismin isabet etmesiyle bir kişinin hayatını kaybetmesi" nedeniyle adli soruşturma başlattı. Savcılığın açıklamasına göre, göğsüne plastik mermi isabet etmesi sonucu ölen 27 yaşındaki kişinin bulunduğu olay mahalli henüz tam olarak tespit edilmedi. O gece bölgede eylemler ve yağmalama olayları yaşansa da ölen kişinin bunlara katılıp katılmadığı netlik kazanmadı.

Fransa’da bir genç daha polis tarafından öldürüldü!

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...