Tgrt Haber

Fransa'nın Azerbaycan hazımsızlığı: Eski Fransız liderden Türkiye'nin desteğine Osmanlı yorumu

02 Ekim 2023 17:20 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 17:38
Fransa'nın Azerbaycan hazımsızlığı: Eski Fransız liderden Türkiye'nin desteğine Osmanlı yorumu

Azerbaycan'ın Karabağ'da bir kez daha zafer elde etmesini hazmedemeyen Fransa, Türkiye'nin kardeş ülkeye desteğini de sindiremedi. Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Ermenistan'a desteğini açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'a verdiği desteği ise 'Osmanlı hayali' olarak değerlendirdi.

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande,Azerbaycan​'ın Ermenistan​'ı bir kez daha hezimete uğratmasını kabullenemedi. Ermenistan'ın yalnız kaldığını iddia eden Hollande, Türkiye​'nin kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olmasını da eleştirdi. 

Fransız medyasından BFMTV'ye konuşan François Hollande, ''Ermenistan’ı yalnız bırakmak Fransa için bir rezalettir ve Avrupa için bir utançtır. Ermenistan’ın sınırlarının dokunulmaz olduğunu açıklamanın zamanı gelmiştir. Ben cumhurbaşkanıyken Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir çözüm bulmak için arabuluculuk çalışmalarına katılmıştım. Bugün, adalet ve onur, Fransa’nın Ermenilere olabilecek her türlü yardımı yapmanın gerekli olduğunu gösteriyor'' dedi.

''ERDOĞAN OSMANLI HAYALİNDEN VAZGEÇMEDİ''

Sözlerini sürdüren Hollande, ''Ukrayna’da başarısız olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, Kafkaslarda intikam almayı amaçlıyor. Rusya’nın kontrolü olmadan Ermenistan’ın yok olma tehdidiyle tehlikesi içinde olduğunu göstermeye kararlı. Erdoğan da Osmalı hayalinden vazgeçmedi ve Azerbaycan’ın olabileceği en son noktaya kadar ilerlemesine zorluyor'' dedi.

HOLLANDE'DAN BM'YE ERMENİSTAN ÇAĞRISI

Hollande, “Fransa, Dağlık Karabağ’ın işgalini kınamalı. Bundan sonra Azerbaycan’ın atacağı adım Azerbaycan’ın Ermenistan’daki başka bir bölgeyi ele geçirmesi ve Türkiye ile bir bağlantı bölgesi oluşturmasına neden olabilir. Bakü’nün askeri bütçesi, Ermenistan’ın bütün bütçesine denk” ifadesini kullandı. Hollande, Birleşmiş Milletler’in Ermenistan sınırlarını koruması gerektiğini de söyledi.

Öte yandan Fransız medyası, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’nın salı günü Erivan’a gideceğini duyurdu.

Kaynak: BFMTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...