Tgrt Haber

Kavurucu sıcak için alarm verilen Fransa'yı fırtına vurdu: 1 ölü, 5 yaralı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Haziran 2022 14:10 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 15:02
Kavurucu sıcak için alarm verilen Fransa'yı fırtına vurdu: 1 ölü, 5 yaralı

Kavurucu sıcaklar için Fransa'nın 12 bölgesinde kırmızı alarm verilen ülkede Normandiya kıyılarını fırtına vurdu. Kıyı şeridini vuran fırtınada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Hava sıcaklığının Avrupa​'yı kavurduğu bu günlerde Fransa​'da 12 bölgede kırmızı alarm verildi. Ülkede öğle saatlerinde vatandaşlara sokağa çıkılmamasına dair uyarılar verilirken uyarılar yapılırken Normandiya bölgesinde bulunan Calvados kentini fırtına​ vurdu.

FIRTINADA ARKALARINA BAKMADAN KAÇTILAR

Fırtınanın vurduğu bölgede 30 derece olan hava sıcaklığı birkaç dakika içinde yaklaşık 15 derece düştü. Şiddetli rüzgarlar, Deauville, Villers-sur-Mer, Ouistreham ve Trouville sahil beldelerinde etkili olurken, sahil kesiminde bulunan halk panikle bölgeden kaçtı. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle, 1 sörfçü hayatını kaybederken, 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

1 KİŞİYİ ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Villers-sur-Mer Belediye Başkanı Thierry Granturco, ölü ve yaralı sayısını doğrulayarak, bazı evlerde hasar meydana geldiğini ifade etti. Yetkililer ayrıca, Deauville kıyılarında kaybolan bir kişiyi aramak için aram-kurtarma ekibi ve bir helikopter gönderildiğini belirtti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...