Tgrt Haber

Fransız belediye başkanı açlık grevine başladı! Oğlu için mecliste mücadele verecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: France Bleu
30 May 2023 09:16 - Güncelleme : 30 May 2023 09:29
Fransız belediye başkanı açlık grevine başladı! Oğlu için mecliste mücadele verecek

Fransa Poses'in Belediye Başkanı Georgio Loiseau, otizmli oğlunu hiçbir okula kayıt ettiremedi çünkü okullar kabul etmedi. Başkan Loiseau, bu durumu protesto etmek için açlık grevine başladı.

Fransa​'da Poses'in Belediye Başkanı Georgio Loiseau'nun oğlu ağır seviyede otizm​ sahibi olunca bölgede bulunan hiçbir okul kaydını kabul etmedi. Loiseau, bu şekilde oğlunun eğitime devam edemeyeceğini öğrendi. Bu durum karşısında harekete geçen belediye başkanı, Eure bölgesindeki yetkili kurumun önüne gelerek açlık grevine başladı. Loiseau'nun eylemi, siyasilerden, çevre ülkelerden ve derneklerden destek gördü.

Fransız belediye başkanı açlık grevine başladı! Oğlu için mecliste mücadele verecek

BİRÇOK AİLE MAĞDUR

Oğlu ve onun gibi otizmli çocukların okul eğitimlerine devam etmeleri için imkan sağlamalarını talep eden Loiseau, oğlunun gelecek yıl eğitimine devam edemeyeceğini söylerek, "Bu mücadeleyi zafere taşımalıyız" dedi.

Kendisi ve oğlu gibi birçok ailenin de aynı konuda mağduriyet yaşadığını belirten Loiseau, eyleminin ilk haftasındaki sonuçların belirleyici olacağını söyledi. France Bleu'de yer alan habere göre, her gün kurumun önünde eylemini sürdüreceğini vurgulayan Loiseau'yla ilgili, Fransız Sosyalist Partisi Milletvekili Philippe Brun da sorunun çözümü için bu hafta Ulusal Meclis'te dinleneceğini açıkladı.

Kaynak: France Bleu
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...