Tgrt Haber

Fransızlar 3 yıldır zehir içiyormuş! Ülke ayağa kalktı

06 Nisan 2023 17:05 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 17:13
Fransızlar 3 yıldır zehir içiyormuş! Ülke ayağa kalktı

Fransa'da 2020 yılından bu yana ülke genelinde kullanılan içme suyu şebekelerine tarım ilacı bulaştığı ortaya çıktı. Skandal infiale neden olurken olayın sorumluları araştırılıyor.

İçme suyu​ şebekelerine 2020 yılından bu yana zehir bulaştığının ortaya çıkması Fransa​'yı ayağa kaldırdı.  Tarım Bakanlığı Ulusal Sağlık Güvenliği Dairesi'nin (ANSES) yayımladığı rapora göre, Fransa genelinde içme suyu şebekelerinde alınan iki örnekten en az birinde önemli oranda kullanımı klorotalonil kalıntılarına rastlandı.

DÜNYA SAVAŞINDAN KALMA PATLAYICI KALINTILARI DA SUDA

AA'nın aktardığı habere göre Zirai kimya şirketi Syngenta tarafından pazarlanan ve tarımda kullanılan ilaç, 2020'den beri Fransa'da yasaklı olmasına rağmen yapılan araştırmalarda içme suyu şebekesinde önemli oranda saptandı.

Ülkede her 3 yılda bir şebeke suyunda düzenli kontroller yapan ANSES, son kontrollerde 157'den fazla pestisite rastladı. Ayrıca analizlerde ülkenin şebeke sularında Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma 57 çeşit patlayıcı kalıntısının olduğu ortaya çıktı.

UZUN VADEDE ZARARLI

Medyada b.üyük yer tutan skandal, Fransız halkının büyük tepkisini çekti. İlgili birimler olayın sorumlularını ortaya çıkarmak için soruşturma başlattı. Bu arada uzmanlar, söz konusu bakteri ve numunelerin, insan sağlığı üzerinde kısa vadede olmasa da uzun vadede olumsuz etki bırakabileceği şüphesiyle içme sularının dikkatli şekilde tüketilmesini önerdi.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...