Tgrt Haber

Füze denemeleri tansiyonu yükseltti: AB'den Kuzey Kore'ye ek yaptırım kararı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Aralık 2022 09:38 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 10:01
Füze denemeleri tansiyonu yükseltti: AB'den Kuzey Kore'ye ek yaptırım kararı

Kuzey Kore'nin Kore Yarımadası’nda gerçekleştirdiği füze denemeleri tansiyonu oldukça yükseltti. Avrupa Birliği, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programlarını destekleyen 8 kişi ve 4 kuruluşa daha yaptırım uygulama kararı aldı.

Nükleer silahlarıyla dünyaya her defasından gözdağı veren ve art arda füze denemeleri ile ABD​ başta olmak üzere bütün Avrupa ülkelerini tedirgin eden Kuzey Kore​, bölgedeki tansiyonu iyice yükseltmeye başladı.

Bölgede gerilimi tırmandıran Kuzey Kore'ye Avrupa Birliği​'nden ek yaptırım kararı geldi. Pyongyang yönetiminin nükleer silah ve balistik füze programını destekleyen 8 kişi ve 4 kuruluş daha yaptırım listesine eklendi.

VARLIKLARI DONDURULACAK

Yaptırımların seyahat yasağı, varlık dondurma ve fon sağlama yasağı tedbirlerini içerdiği kaydedilirken, listeye eklenen kişi ve kuruluşların çoğunun hali hazırda ABD ve Güney Kore​ tarafından uygulanan yaptırımlara tabi olduğu öğrenildi.

YAPTIRIM UYGULANAN KİŞİ SAYISI 73’E ÇIKARTILDI

Son kararla birlikte AB'nin Kuzey Kore'nin silah programı nedeniyle bağımsız olarak yaptırım uyguladığı kişilerin sayısı 73'e, kuruluşların sayısı ise 17'ye yükseldi. Bağımsız yaptırım listesini son olarak geçtiğimiz Nisan ayında güncelleyen AB'nin kendi yaptırımlarından ayrı olarak, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda 80 kişi ve 75 kuruluşa da yaptırım uyguladığı biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...