Tgrt Haber

Füzeler uçakların rotalarını saptırdı! 8 saat uçan yolcular yine aynı yere vardı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Independent
03 Ekim 2024 07:28 - Güncelleme : 03 Ekim 2024 07:36
Füzeler uçakların rotalarını saptırdı! 8 saat uçan yolcular yine aynı yere vardı

İran’ın katil İsrail’e yönelik saldırısından hava sahaları da etkilendi. Fırlatılan füzelerin ardından birçok havayolu uçuşu rotasından saparak çeşitli şehirlerde zorunlu inişler yaptı. Paris’ten Mumbai’ye giden bir uçaktaki yolcular, 8 saat uçtuktan sonra kendilerini yine Paris'te buldular.

Orta Doğu'yu kana bulayan İsrail'in Lübnan​'a başlattığı saldırılar sürdürürken, İran​ ise daha fazla sessiz kalamadı. İran, İsrail'e yaklaşık 500 füze​ ateşledi. Füzeler nedeniyle Irak​ ve İran hava sahaları kapatıldı, ayrıca Ürdün hava sahası da geçici olarak kapatıldı.

Türkiye'nin güneydoğusundan geçerek İran veya Irak üzerinden Avrupa ve Kuzey Amerika’dan Körfez ve Güney Asya’ya giden uçaklar havada zor anlar yaşadı. Kaosun en dikkat çekici örneği, Paris’ten Mumbai’ye giden Air France’ın AF218 sefer sayılı uçuşu oldu.

8 SAAT UÇUŞTA HİÇBİR YERE VARAMADI

Uçak, sekiz saatlik bir "yolculuk" sonunda tekrar Paris’e dönmek zorunda kaldı. Airbus A350, Charles de Gaulle Havalimanı’ndan dört saatlik bir gecikmeyle havalandı ancak Irak hava sahası kapanınca uçak geri döndü. Uçak, Paris’e başlangıç saatinden 12 saat sonra ulaştı.

Bu uçuş dışında, birçok uçak güney rotasına yönlendirildi ve Mısır üzerinden Suudi Arabistan'ın iç bölgelerine uçmak zorunda kaldı. Daha uzun rotalar nedeniyle bazı uçaklar yakıt ikmali yapmak zorunda kaldı ve birçok uçuş iki ila üç saat gecikmeli olarak varış noktasına ulaştı.

Emirates ve Qatar Airways gibi havayolu şirketleri en çok etkilenenler arasında yer aldı.

British Airways’in Londra’dan Dubai’ye giden BA107 sefer sayılı uçağı, Irak-Türkiye sınırı yakınlarında rotasını değiştirerek Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı’na indi ve varış noktasına dört saat geç ulaştı.

YOLCULAR ZOR ANLAR YAŞADI

Uçuşlarını Körfez'deki merkezlere bağlayan birçok yolcu, aktarma uçuşlarını kaçırdı ve bazıları günlerce beklemek zorunda kaldı.

Emirates ile Dubai’ye gitmek için Viyana’ya yönlendirilen bir yolcu, sosyal medyada “Bağlantılı uçuşumuzu kaçırdık, yardım edin lütfen” şeklinde yardım çağrısında bulundu.

Kaynak: Independent

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif 3 Ekim 2024 07:40

Ne kadar korkutucu bi durum böyle uçarken kimsenin ölümle yüzleşmesini istemezsin ya

Sonraki Haber Yükleniyor...