Tgrt Haber

G20 için gittiği Hindistan'da mahsur kaldı: Devletin tahsis ettiği uçak bozuldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 09:51 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 10:00
G20 için gittiği Hindistan'da mahsur kaldı: Devletin tahsis ettiği uçak bozuldu

G20 Zirvesi için Hindistan'a giden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, uçağında meydana gelen teknik arıza sonucu ülkeden ayrılamadı.

Hindistan​'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi sona erdi. "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla düzenlenen zirveye başkanlık eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi​, oturumun son gününde G20 ülkeleri tarafından ortak deklarasyonun resmen kabul edilmesi ve G20 dönem başkanlığının Brezilya'ya devredilmesinin ardından zirvenin sona erdiğini duyurdu.

G20 Zirvesi​ için Hindistan'a giden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, devletin tahsis ettiği uçakta teknik bir arıza nedeniyle ülkeden ayrılamadı.

SORUN GİDERİLENE KADAR HİNDİSTAN'DA

Kanada Başbakanlık Ofisinden Global News'e yapılan açıklamada, Trudeau ve heyetinin, kendilerini taşıyacak uçakta teknik sorun yaşandığına dair Kanada Silahlı Kuvvetlerinden uyarı aldıkları belirtildi. Açıklamada, "Bu sorunlar bir gecede çözülemez, heyetimiz alternatif düzenlemeler yapılana kadar Hindistan'da kalacak" ifadesine yer verildi.

"ADİL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Öte yandan G20'ye 1 Aralık tarihinden itibaren başkanlık edecek olan Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, devir teslim töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Adil bir dünya ve sürdürülebilir bir gezegen inşa etmek" için çalışacağını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...